Greatest Kılavuzu Yangın merdiveni kapısı için
Greatest Kılavuzu Yangın merdiveni kapısı için
Blog Article
Yangın merdivenlerinin kifayetli yaygınliğe ve tavan yüksekliğine sahip olması önemlidir. Ekseriyetle, bir yangın merdiveni en azca 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da oranlı boyutlarda olmalıdır.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın bapmızın açılıp kapanırken kasaya sürtmesinden dolayı yararlanmaında sıkıntı yaşıyoruz.
Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.
Yangın merdiveni bapları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini bulmak amacıyla kullanılan özel tasarımlı kapılardır.
Vahit kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması belkili yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem çekmek en önemli tedbirlerin başında gelir.
Hassaten, astım ve bronşit kabilinden teneffüs yolu hastalıklarıyla bağlantılı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Yangın Kapısı Kilidi kapının bizatihi kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve dumanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı tıkızya kapanmaktadır.
Temel özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok faziletli sıcaklıklara karşı mukavim olarak insanoğluın güvenli kaçışını sağlayıcı yangın merdiveni bapsı silme yangın simultane binayı terk eylemek midein kullanılmalıdır. Başka nedenler dâhilin değerlendirmek yahut yangın merdiveni kapkaloriı önüne engeller yakınmak, yangın bapsına revan koridoru boşuna malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç anında kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
üste yangın Yangın merdiveni kapısı bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıkan birçok firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının elbette olmasını istiyorlar ise o talepleri yalnızca bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.
Yangın kapıları yararlanma sahaına göre, rengine bakarak ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan model sınıflandırması kötüdaki gibidir
Yangın kapısı evgin çıkış bâtınin kullanılacaksa o vakit zaruri koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.
Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Acil çıkış bapsı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı kuruluşda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.